Här finns ett urval av Ideell Rebells samlade verk. Om du klickar på "lyssna på låtar" så får du upp en lista med samtliga låtar på den aktuella skivan. Vissa titlar kan du klicka på; gör det för att ladda hem låten i MPEG3-format. Om du inte har en aning om vad MPEG3 är eller har problem med att spara filer, klicka här!Utsikt från ett källarhål -- The Basement Tapes
En raritet. Piratkopior har högt andrahandsvärde. Aldrig har så många låtar spelats in under så kort tid med så mycket missljud. lännart satt i en garderob med sina trummor under inspelningen. Tyvärr lyckades han ta sig ut.

Klart grabben skall ha en husvagn
Bandet gick in i en studio för första gången och enligt lännart dog. "Kast med liten boll" blev en hit. För samlaren är detta hitintills enda gången bandet skramlar på vinyl.

Det började med blockflöjt...
16 låtar och ett bonusspår med lännart för de taktlösa. En dokumentation av ett musikaliskt sönderfall. "Kast med liten boll" remixad i Los Angeles i skip sailors studio på samma bord som Led Zeppelin använt. Men vad hjälpte det. "Bluesmobile" spelades in i själva bluesmobilen med merca-motorn uppmickad.
[ lyssna på låtar ]


Det snackades mindre skit på Hjalmar Brantings tid
En politisk manifestation. Världsstärnan Vushi Mahasela från Sydafrika är med på låten "vem valde EU". "Det är så synd om vår miljö" spelades flitigt i P1. "Redlight-district" versionen av "Olja på Jeansen" blev för upphetsande och stönen i slutet på låten lyftes i slutmixen. En väl bevarad hemlighet inom bandet.
[ lyssna på låtar ]

Med tre ackord för en snällare värld
The original motion picture soundtrack recording för filmen med samma namn. En film där alla inte talar svenska och som följer bandets turne i mörkaste Afrika. Etiopiska musiker är med och styr upp det hela. Låten "Etnoogrove" lyckades demolera TV-4 studion i Umeå vid ett magiskt liveuppträdande.
[ lyssna på låtar ]


NYHET!
Om vi kunde spela så skulle det låta så här

I denna DVD + CD box är det mesta av det bästa samlat från Ideell Rebells förvirrade år på rockens bakgårdar. Se filmen "Med tre ackord för en snällare värld" och en rad unika videoklipp. Hör de bästa låtarna från tidigare skivproduktioner och dessutom ett par rariteter från demotapen "Utsikt från ett källarhål - The basement Tapes.

Beställ våra skivor här